Stefan Vlaar:

‘Zoeken naar de manier waarop je iets het beste uit kunt leggen, vind ik fantastisch, zeker als het een zeer complex vraagstuk betreft.

>>> Lees meer

Pjotr Bestenbreur:

'Toen ik zo’n beetje alle expertises tot me had genomen en oordeelde dat ik nog jong genoeg was voor omscholing, begon ik weer om mij heen te kijken.’

>>> Lees meer

Rik Hof:

Met zijn mbo niveau 3-diploma kon hij via mbo niveau 4 of via de 21+ toets naar het hbo óf kiezen voor de mbo niveau 4-opleiding tot instructeur. Zijn keuze viel op de laatste optie.

>>> Lees meer

Bart Steenman:

Ik heb dus enorme mazzel dat Pontis mij een fulltime baan aan heeft geboden waarin ik voldoende tijd krijg om naar school te gaan én me voor te bereiden op tentamens.

>>> Lees meer

Michelle McDonnell:

Michelle is verantwoordelijk voor de stageplekken en het werkplekleren. Zij doet dit samen met het Team Samen Opleiden en Professionaliseren.

>>> Lees meer

Martijn van Mourik:

Zij-instromer in beroep: direct voor de klas en een bevoegdheid halen.

>>> Lees meer

Sylvia Duijn:

De verhalen van mijn voorgangers waren enthousiast en mijn eerste kennismaking met het onderwijs -ik mocht een dag meelopen op een school in Hoorn- was minstens zo leuk. Daarom besloot ik me in te schrijven voor de lerarenopleiding aan de universiteit.’

>>> Lees meer

Pascalle Driessen:

De carrière van Pascalle is alles behalve alledaags.

>>> Lees meer

Nynke Schuit:

Het werd tijd voor iets anders. Iets waarvoor ik de deur uit moest en het liefst iets met kinderen, want ik werd als volleybalcoach enorm blij van die jonge mensen.

>>> Lees meer

Hannelore, Michel en Pascalle – omscholen op een opleidingsschool:

Bekijk hier de verhalen van Hannelore, Michel en Pascalle. Waarom zij kozen voor een overstap naar het onderwijs.

>>> Lees meer

Ard Kroon:

Eigenlijk is het leven van de studenten wel te vergelijken met dat van de zij-instroomdocent. Het is een mix van studeren, lessen en dat gecombineerd met de echte praktijk.

>>> Lees meer

Inez Ipema:

Inez is docent Nederlands. Voorheen werkte zij in het basisonderwijs. Ze heeft vorig jaar de overstap gemaakt naar het voortgezet onderwijs en geeft nu les aan de onderbouw.

>>> Lees meer